Voeding en leef- & werkstijl

Voeding
Om je goed te voelen is een evenwichtige bloedsuikerspiegel belangrijk. In het algemeen eten we te veel snelle koolhydraten en suikers. Hierdoor stijgt steeds de bloedsuikerspiegel. Het weer reguleren hiervan vraagt veel van het lichaam. Bovendien zijn we door het eten van snelle koolhydraten steeds slechter in staat om onze opgeslagen vetten te gebruiken om energie uit te halen, waardoor je weer meer behoefte krijgt aan snelle koolhydraten. In ons programma kijken we naar je voedingspatroon en geven we persoonlijk advies.

Leef- & werkstijl
Veel mensen hebben geen gezonde leefstijl: te hoge werkdruk, te weinig ontspanning, te weinig lichaamsbeweging, te veel snoepen, te weinig slaap, etc.. Omdat het lichaam heel wat kan hebben merk je dit niet direct. Na een aantal jaren, zo tussen het 30ste en 40ste levensjaar, gaat het lichaam wel signalen afgeven. We voelen ons minder fit, we zijn sneller moe, we krijgen enkele lichamelijke klachten en zijn vatbaarder voor werkdruk en stress. 

Daarom is een goede leefstijl belangrijk om je fit te voelen en energie te hebben voor werk en privéleven en om gezond oud te worden. Onze aanpak is breed, wij bespreken diverse thema's om zo na te gaan waar de knelpunten liggen. Dit kan bij omgaan met werkdruk liggen maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om te weinig lichaamsbeweging. En wat is nou voldoende ontspanning en hoe bereik je dit ? Wij stimuleren en begeleiden je om een ongezonde leef- en werkstijl aan te pakken. Het gaat er niet om dat je geen ongezonde gewoontes mag hebben, het gaat om het bereiken van een betere balans.